RESERVEER

 

Workshop artistieke landschapsfotografie in Limburg

Je fotografeert al geruime tijd landschappen en bent bekend met je camera instellingen, juiste belichting en het goed scherpstellen. Je wilt je hobby verder uitbouwen en denkt aan het maken van echte artistieke landschapsfoto’s. Ga dan de uitdaging aan en neem dan deel aan deze unieke specialistische workshop. Leer creatieve technieken, gebruik speciale tools en denk out of the box!

Maak artistieke foto’s die je zelden eerder zag

Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Limburg het meest artistieke uit de landschapsfotografie en je fotocamera te halen. We hebben een mooie route uitgezet in Zuid-Limburg waar je zeker aan je trekken zult komen. Daar gaan we op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties.

We starten met een korte kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee. We wandelen in een rustig tempo en stoppen vaak op interessante plaatsen. Tijdens de stops krijg je o.a. uitleg over de evolutie en stromingen in landschapsfotografie, over goed/anders kijken en creativiteit, goed belichten en focussen, speciale fototechnieken en tools, en natuurlijk over de compositie. Het geleerde breng je meteen in praktijk. Je krijgt hierbij persoonlijke begeleiding en feedback op je foto’s.

Aan het eind keren we terug op ons vertrekpunt en kijken we samen terug op deze inspirerende dag. Als enige bieden we de mogelijkheid om later in het jaar deel te nemen aan een webinar waarin we de gemaakte foto’s gaan bespreken.

Wat leer je tijdens deze workshop

Je leert schilderachtige bloemenportretten te fotograferen en direct uit de camera artistieke en dromerige look van je landschapsfoto’s te creëren. Met speciale technieken hebben je foto’s slechts een kleine of zelfs geen nabewerking nodig. De echte magie gebeurt meestal in de camera. 

Met praktische oefeningen kun je meteen een mooie resultaat zien. Je krijg extra tips over de creatieve benadering en het gebruik van de verschillende hulpmiddelen om je foto’s meer artistieke uitstraling te geven.

Deze workshop geeft je

 • Veel praktijk, adviezen en inspirerende voorbeelden;
 • Kennis van een goede en sterke compositie, in de praktijk geoefend;
 • Gevoel hoe je met een landschapsfoto sfeer kunt overbrengen;
 • Boost aan je creativiteit middels speciale tips en tricks in landschapsfotografie;
 • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen en uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen;
 • Waardevol feedback op je foto’s tijdens de workshop.

Is deze workshop voor jou?

De workshop is geen basisworkshop en is niet geschikt voor beginners. Het instellen van het diafragma, de sluitertijd, ISO-waarde en werken in M-stand moet je wel onder de knie hebben. We gaan er van uit dat de techniek van de camera je bekend is en je de meeste instellingen weet te vinden.

Mocht je twijfelen of je deze gespecialiseerde workshop aankan, vraag ons gerust of neem eerst deel aan onze algemene workshop Landschapsfotografie in Limburg.

“De workshop creatieve landschapsfotografie was voor mij leerzaam en heeft mij vooral nieuwe ideeën en inspiratie gegeven om op de ingeslagen weg verder te gaan. Het is ongelofelijk knap hoe jullie zoveel informatie in een dag weten over te brengen en daarbij ook nog voldoende gelegenheid bieden om zelf aan de slag te gaan. De balans tussen de aangereikte stof en het uitvoeren vond ik zeer prettig.

De workshop was goed voorbereid en in een prachtige omgeving met vele fotografische mogelijkheden. Kortom na een dag die voorbij gevlogen is, blij en moe huiswaarts. Een aanrader!”

Jos Smeets

Welke fotoapparatuur heb je nodig?

Tijdens de workshop fotografeer je bij voorkeur met een spiegelreflex camera (DSLR). Je krijgt te maken met wisselende, soms ook lastige lichtomstandigheden. Om haarscherpe foto’s te maken heb je vaak een statief nodig. Als je dit hebt, neem deze dan mee.

Een groothoekobjectief is prima voor uitgestrekte landschappen maar met een teleobjectief kun je weer andere aspecten van het landschap benadrukken. Heb je een macro objectief? Neem zeker mee!

Vergeet niet je geheugenkaartjes en volle accu(s). Polarisatie- of grijsfilters zijn optioneel. Denk ook aan bescherming van je camera, bijvoorbeeld een regenhoes voor je camera en objectief, als er regen wordt voorspeld.

Praktische informatie

De nadruk ligt op fotografie en niet op het wandelen. We lopen in geaccidenteerd terrein ongeveer 5+ kilometer in rustig tempo, ook over onverharde paden. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling en draag kleding die vies mag worden. De workshop is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

We wandelen in de natuur, door bossen en weilanden. Onderweg maken we een stop om te lunchen, neem dus zeker iets te eten en te drinken mee.

We wandelen en fotograferen ongeveer vijf uren, soms loopt het programma uit. Houdt hier dus rekening mee. Aan het einde komen we terug op ons vertrekpunt. We zien terug op een boeiende en leerzame dag.

We zijn hoofdzakelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshop datum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Twee weken voor de workshop datum sturen we je alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de routebeschrijving naar het ontmoetingspunt, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

Deze workshop geven we maar eenmaal per jaar. De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn €179,- incl. BTW per deelnemer, incl. koffie of thee bij ontvangst en onderweg. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

 

“Een dag met veel inspiratie en veel info. Inspirerend door een andere kijk te krijgen op dingen. Leerzaam door nieuwe technieken die ik nog niet gezien had. ”

Niek Lumens

Na de workshop krijg je

  • Vol portfolio met je eigen mooie en sfeervolle landschapsfoto’s;
  • Veel zin om te ontwikkelen van je eigen artistieke stijl in landschapsfotografie;
  • Gratis webinar over het bewerken van je landschapsfoto’s;
  • De mogelijkheid om je beste foto’s in te sturen voor plaatsing op onze fotogalerij en bespreken tijdens het webinar;
  • Korting van 15% op onze online workshop fotobewerking in Lightroom Classic.

Kortom

Niveau Gevordeerd
Deelnemers Maximaal 6
Duur Circa 5 uur
Tijdstip Datum voor 2024 volgt
Locatie Limburg
Te wandelen afstand 5+ km
Inclusief Koffie/thee bij ontvangst
Benodigdheden Digitale camera (spiegelreflex) en objectieven, flitser, statief (optioneel)
Prijs €179,- (incl. BTW)

 

 

“Ik geniet nog na van de fijne en prima verzorgde workshop artistieke landschapsfotografie in Zuid-Limburg. Ik fotografeer nu al heel wat jaren en heb natuurlijk hierover veel gelezen, maar nooit een workshop fotografie gehad. Ik vond dat ik toch iets miste in mijn kennis en zocht een verdiepende workshop. Zo kwam ik bij deze terecht. Tijdens de workshop ging een nieuwe wereld aan creativiteit voor mij open. Ik heb heel veel geleerd en kan deze bijzondere workshop aan iedereen van harte aanbevelen.”
P. Boumans

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via onze webwinkel kun je trouwens zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. Vermeld onder bestelling opmerkingen ook het merk/type camera dat je gebruikt.

De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de cadeaubon.

“Als je van een professionele fotograaf wil horen hoe je met je camera nog betere en creatievere foto’s kunt maken en zelf invloed wil hebben op je resultaat dan moet je deze workshop doen. Na afloop weet je veel meer en ga je met verrassende ideeën naar huis!”

Ingmar G.

Meer deelnemers of individuele workshop?

Ben je met een groep van 5 of meer personen? Wil je een workshop landschapsfotografie op maat voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Dan is het mogelijk om een workshop te houden op een dag die het beste uitkomt. Ook kunnen de de workshop qua inhoud meer specifiek afstemmen op de deelnemers. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je de workshop individueel volgen? Dat kan natuurlijk ook. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

 

 

RESERVEER*

* Je wordt doorverwezen naar de webshop waarin je de workshop per direct kunt reserveren en veilig betalen.

 

Landschapsfotografie in Limburg

Landschapsfotografie in Limburg

Als je het weidse van de natuur wilt vatten     

Artistieke landschapsfotografie

Artistieke landschapsfotografie

Als je landschappen als een schilderij wilt beschouwen

Macrofotografie in Limburg

Macrofotografie in Limburg

Als je de geheimen van de kleine in de natuur wilt ontdekken