Workshop landschapsfotografie in Limburg

Maak je graag landschapsfoto’s? Bijna iedereen kan met een camera landschappen in beeld brengen, maar vaak zijn de resultaten niet echt bevredigend. Wil je je skills verbeteren? Of wil je beginnen met het fotograferen van landschappen en wilt leren hoe? Benut de technieken in de praktijk samen met je medecursisten tijdens de Workshop Landschapsfotografie in Limburg.

Beleef een leerzame wandelworkshop in de natuur

Tijdens de workshop landschapsfotografie ga je onder begeleiding van een professioneel fotograaf op pad, waarbij je o.a. uitleg krijgt over goed/anders kijken, scherpstellen, fototechnieken en compositie. Ook het effect van verschillende objectieven en brandpuntsafstanden, kracht van de creatieve composities en de impact van de juiste belichting krijgt ruim de aandacht.
Met praktische oefeningen kun je meteen je opnames aanzienlijk verbeteren, zonder je dagenlang in de theorie te verdiepen. Je krijg instant feedback van de docent en extra tips om je landschapsfoto’s naar een nog hoger niveau te brengen. Daarnaast is de workshop erg gezellig: met je medehobbyisten over fotografie praten onder het genot van een kopje koffie.

Voor wie is deze workshop landschapsfotografie?

Deze workshop is bedoeld voor de beginnende, medio- en gevorderde fotograaf die zijn of haar kennis en ervaring in landschapsfotografie wil verbeteren.

Wanneer en waar?

We gaan op pad in een van de mooiste gebieden van ons land: het Zuid-Limburgse heuvelland. Elke jaargetijde heeft zijn charmes. Daarom kunt u kiezen uit drie workshops opties: een workshop in het voorjaar, als de natuur net ontwaakt en het land frisgroen is, een workshop in de zomer als de hooitijd is aangebroken en een workshop in het najaar met de meest prachtige herfstkleuren. Het programma van elke workshop is identiek, alleen het jaargetijde verschilt.

Met de fotocamera verkennen we het mooie heuvellandschap – langs veldweggetjes, holle wegen, door weiden en langs de Geul. We zien mooie vergezichten in dit gebied en gaan op zoek naar prachtig licht en bijzondere locaties. Je krijgt de mogelijkheid om in de mooiste gebieden van Zuid-Limburg het maximale uit de landschapsfotografie en je camera te halen.

 

Deze workshop geeft je

  • Veel praktijk, adviezen en inspirerende voorbeelden;
  • Rustig tempo, gezellig en ongedwongen sfeer;
  • Persoonlijke begeleiding door twee ervaren fotografen en uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen;
  • Waardevol feedback op je foto’s tijdens en na de workshop.

Wat leer je?

Tijdens de workshop krijg je uitleg over de belangrijkste onderwerpen van de landschapsfotografie:

  • Voorbereiding, weer, locatie scouting;
  • Camera instellingen en toepassingen voor landschapsfotografie (diafragma, sluitertijden, scherptediepte, ISO-waarden, witbalans, histogram etc.);
  • Goede en evenwichtige belichting bereiken voor landschapsfoto’s;
  • Compositie: het landschap zien, voelen en hoe je met een landschapsfoto sfeer kunt overbrengen.

 

Welke fotoapparatuur heb je nodig?

Tijdens de workshop fotografeer je bij voorkeur met een spiegelreflex camera (DSLR), maar je kunt ook met een systeemcamera deelnemen.

Je krijgt te maken met allerlei lastige lichtomstandigheden en om haarscherpe foto’s te maken heb je vaak een statief nodig. Als je dit hebt, neem deze dan mee. Een groothoekobjectief is prima voor uitgestrekte landschappen maar met een teleobjectief kun je weer andere aspecten van het landschap benadrukken. Neem liefst alle objectieven mee die je hebt.

Neem mee:

 • Camera en objectieven;
 • Statief (optioneel);
 • Voldoende geheugenkaartjes en volle accu(s);
 • Polarisatie- of grijsfilters (optioneel);
 • Schrijf- of notitieblok en pen (optioneel);
 • Stevige schoenen.
 Belangrijk is dat je de instellingen van je eigen fotocamera goed weet te vinden. Lees anders de handleiding nog een keer door.

Denk ook aan bescherming van je camera, bijvoorbeeld een regenhoes voor je camera als er regen wordt voorspeld.

Praktische informatie

De nadruk ligt op fotografie en niet op het wandelen. We lopen in de omgeving van Epen in geaccidenteerd terrein ongeveer 7 kilometer in rustig tempo ook over onverharde paden. Breng dus stevige schoenen mee voor de wandeling en draag kleding die vies mag worden. De workshop is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, beperkingen of een slechte conditie hebben.

We wandelen in de natuur, door bossen en weilanden en we komen geen horeca tegen. Onderweg maken we een stop om te lunchen, neem dus zeker iets te eten en te drinken mee.

We wandelen en fotograferen ongeveer zes uren, soms loopt het programma uit. Houdt hier dus rekening mee. Aan het einde komen we terug op ons vertrekpunt. We zien terug op een boeiende en leerzame dag.

We zijn hoofdzakelijk buiten in de natuur en hopen op goed weer. Bij een voorspelling van slechte weersomstandigheden / extreme hitte kan de workshop datum worden verplaatst naar de reservedatum, deze is 1 week later. Hou hier in je agenda rekening mee. Je krijgt dan de avond voor de workshop via de mail bericht hierover.

Twee weken voor de workshop datum sturen we je alle praktische informatie: de exacte plaats en tijd waar we ons treffen, de routebeschrijving naar het ontmoetingspunt, de parkeermogelijkheden, ov-informatie, het aantal deelnemers en het dagprogramma.

De kosten om aan deze workshop deel te nemen zijn €149,- incl btw per deelnemer, incl. koffie / thee bij ontvangst. Persoonlijke uitgaven en extra consumpties zijn niet inbegrepen.

Na de workshop heb je de mogelijkheid om je beste foto’s te uploaden naar ons fotogalerij. Wil je je aansluiten bij onze Facebook groep Landschapsfotografie in Limburg, dat kan al voor de workshop.

 

“Ik vond het een zeer geslaagde middag in een schitterende omgeving. Daarbij was er een gezellige en ongedwongen sfeer. Wel was ik vermoeid van het dalen en stijgen in dit landschap in combinatie met de warmte maar dat was het meer dan waard. “

Rob Peters

 

Kortom

Deelnemers Maximaal 10
Duur Circa 6 uur
Tijdstip Zomerworkshop: 13 juli 2024 (reservedatum: 20 juli)
Najaarsworkshop: 17 oktober 2024 (reservedatum: 17 oktober)
Locatie Limburg
Te wandelen afstand 5+ km
Inclusief Koffie/thee bij ontvangst, digitale naslag
Benodigdheden Digitale camera (spiegelreflex of compact) en objectieven, statief (optioneel)
Prijs €149,- (incl. BTW)

 

“Wat een leerzame workshop, zo persoonlijk. Alle aandacht was er voor ons. Een lange mooie wandeling met vele mooie foto’s… Dank je wel, een echte aanrader!”

Margo Franssen

Wil je meegaan? Schrijf je dan in!

Via onze webwinkel kun je trouwens zien of er nog plek is en het cursusgeld veilig via iDeal betalen. Je ontvangt dan meteen een bevestiging voor je deelname. Vermeld onder bestelling ook het merk/type camera dat je gebruikt.

De workshop is trouwens ook leuk om iemand cadeau te geven! Vraag ons de cadeaubon.

 

Cadeaubon Workshop Landschapsfotografie

 

Meer deelnemers of individuele workshop?

Ben je met een groep van 4 of meer personen? Wil je een workshop landschapsfotografie op maat voor meerdere deelnemers tegelijk aanvragen? Dan is het mogelijk om een workshop te houden op een dag die het beste uitkomt. Ook kunnen de de workshop qua inhoud meer specifiek afstemmen op de deelnemers. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je de workshop individueel volgen? Dat kan natuurlijk ook. Informeer dan gerust naar de mogelijkheden.

 

RESERVEER *

* Je wordt doorverwezen naar de webshop waarin je de workshop per direct kunt reserveren en veilig betalen.

 

Landschapsfotografie in Limburg

Landschapsfotografie in Limburg

Als je het weidse van de natuur wilt vatten     

Artistieke landschapsfotografie

Artistieke landschapsfotografie

Als je landschappen als een schilderij wilt beschouwen

Macrofotografie in Limburg

Macrofotografie in Limburg

Als je de geheimen van de kleine in de natuur wilt ontdekken